1000 de cuvinte

„ Aici, în 1000 de cuvinte ce reprezinta mesajele de baza din Conversații cu Dumnezeu , este tot ceea ce rasa umana trebuie să știe pentru a se elibera de o doctrină globală care creează separare și concurența vicioasă, înlocuindu-o , în sfârșit cu un etos de unitate și cooperare , înțelegere și compasiune , generozitate și iubire.

( 1 ) Suntem cu toții Unul . Toate lucrurile sunt un lucru. Există doar un singur lucru , și toate lucrurile sunt parte a acestui singur lucru care este . Aceasta înseamnă că ești divin . Tu nu ești corpul tau , nu ești mintea ta , și tu nu ești sufletul . Tu ești o combinație unică de toate trei , care cuprinde totalitatea a ceea ce ești tu . Ești o individualizare a Divinității , o expresie a lui Dumnezeu pe Pământ .

( 2 ) Este de ajuns . Nu este necesar de a concura, de a te lupta pentru resurse. Tot ce ai de făcut este să le folosești.

( 3 ) Nu e nimic ce trebuie să faci . Adică fă ceea ce simți să faci, niciodată nu sunt impuse cerințe, condiții . Dumnezeu nu vrea nimic , nu are nevoie de nimic , nu cere nimic , nu comanda nimic .

( 4 ) Dumnezeu vorbește cu toată lumea , tot timpul . Întrebarea nu este ‘ Cui îi vorbeste Dumnezeu ? ‘

Întrebarea este ‘ Cine îl ascultă ? ‘

( 5 ) Există trei principii de bază ale vieții : funcționalitate, adaptabilitate și sustenabilitate .

( 6 ) Nu există nici un lucru cum ar fi bine și rău, este numai ceea ce funcționează și ceea ce nu funcționează, având în vedere ceea ce intentionăm să facem .

( 7 ) În sens spiritual nu există victime și nici răufăcători în lume , deși în sensul uman se pare că există cu siguranță. Cu toate acestea, pentru că voi sunteți Divinul , nimic nu se poate întampla împotriva voinței tale .

( 8 ) Nimeni nu face nimic nepotrivit , dat fiind modelul lui despre Lume .

( 9 ) Nu există nici un loc numit iad , și osânda veșnică nu există .

( 10 ) Moartea nu exista . Ceea ce numim ” moarte ” este pur și simplu un proces de reidentificare .

( 11 ) Nu există nici un astfel de lucru ca spațiu și timp, există doar aici și acum.

( 12 ) Iubirea este tot ceea ce există .

( 13 ) Tu ești creatorul propriei realități , folosind cele trei instrumente de creație: gând, cuvânt și acțiune .

( 14 ) Viața ta nu are nimic de-a face cu tine . Este vorba despre toți cei a căror viață o atingi , și cum o atingi .

( 15 ) Scopul vieții tale este de a te recrea din nou în următoarea grandioasa versiune a celei mai mare viziuni pe care au avut-o vreodată despre cine ești .

( 16 ) În momentul în care declari ceva , opusul acestuia va intra în spațiul tău . Aceasta este legea contrastelor , care creeaza un câmp contextual în care ceea ce dorești să exprimi poate fi experimentat .

( 17 ) Nu există adevăr absolut . Tot adevărul este subiectiv . În acest cadru , există cinci niveluri de a afirma adevărul: Spune adevărul tău ție însuți despre tine însuți; Spune adevarul tău ție însuți despre un altul ; Spune altcuiva adevărul tău despre tine ; Spune altcuiva adevărul tau despre un altul ; Spune adevărul tau despre tot la toată lumea.

( 18 ) Rasa umană trăiește într-un set precis de iluzii . Cele zece Iluzii ale oamenilor sunt : necesitate există , eșec există , separare există, insuficiența există, cerințe există , judecata există, condamnare există, condiționare există, superioritate există, ignoranța există. Aceste iluzii au menirea de a servi omenirea , dar ea trebuie să învețe cum să le folosească .

( 19 ) Cele trei concepte de bază ale Trairii Holistice a vieții sunt: Onestitate , Conștiență și Responsabilitate . Trăiește conform acestor precepte și mania pe tine însuți va dispărea din viața ta .

( 20 ) Viața funcționează în paradigma: A Fi – A Face – A Avea . Cei mai mulți oameni cred că ea funcționează invers, imaginându-și că în primul rând trebuie să ” aibă ” lucruri , în scopul de a ” face ” lucruri , astfel, să ajunga să ” fie ” ceea ce ei doresc să fie . Inversarea acestui proces este cel mai rapid mod de a experimenta măiestria în viață .

( 21 ) Există trei niveluri de conștientizare : 1.Speranța; 2. Credința; 3. Cunoastere . Maestria spirituală se refera la a trai de pe al treilea nivel.

( 22 ) Există cinci idei eronate despre Dumnezeu care creează criza , violența , ucidere și război . În primul rând , ideea că Dumnezeu are nevoie de ceva . În al doilea rând , ideea că Dumnezeu poate să nu obțina ceea ce are nevoie . În al treilea rând , ideea că Dumnezeu te-a despărțit de El pentru că nu I-ai dat ceea ce are nevoie . În al patrulea rând , ideea că Dumnezeu încă mai are nevoie asa de tare de ceea ce vrea de la tine, incat iti cere acum , de pe poziția ta separata , să Ii dai . În al cincilea rând , ideea că Dumnezeu te va distruge dacă nu îndeplinesti cerințele Sale .

( 23 ) Există, de asemenea, cinci erori despre viața care creează criza , violența , ucidere și război . În primul rând , ideea că ființele umane sunt separate unele de altele . În al doilea rând , ideea că nu este suficient din ceea ce ființele umane au nevoie ca sa fie fericite. În al treilea rând , ideea că , în scopul de a obține lucrurile din care nu exista suficient , ființele umane trebuie să concureze unele cu altele . În al patrulea rând , ideea că unele ființe umane sunt mai bune decât alte ființe umane . În al cincilea rând , ideea că este adecvat pentru ființele umane ca pentru a rezolva diferențele grave create intre ele, trebuie sa se ucida reciproc.

( 24 ) Crezi că esti terorizat de către alte persoane , dar în realitate nu esti terorizat decat de convingerile tale . Experiența voastra despre voi și lumea voastra se va schimba dramatic dacă adoptați , colectiv , cei cinci pași pentru Pace :

  1. Permite-ți să recunoști faptul că unele dintre vechile tale credințe despre Dumnezeu și despre viața nu mai functionează.
  1. Explorează posibilitatea că există ceva ce nu înțelegi pe deplin despre Dumnezeu și despre viață , și că această înțelegere ar putea schimba totul .
  1. Anunță că ești deschis pentru noi înțelegeri despre Dumnezeu și viață, înțelegeri care ar putea produce un nou mod de viață pe această planetă .
  1. Cu mult curaj examineaza aceste noi înțelegeri și , în cazul în care se aliniază cu adevarul tau interior și cunoașterea interioara, include-le in sistemul tau de credințe.
  1. Exprimă-ți viața ca o demonstrație a celor mai mari convingeri ale tale , mai degrabă decât ca o negare a lor.

( 25 ) Să fie o singura Evanghelie pentru toți oamenii de pe Pământ : ” Suntem cu Toții Unul . Calea noastra nu este o cale mai bună , ci este doar una diferita. ”

Cele o mie de cuvinte de mai sus, însușite și puse în practică, ar putea schimba lumea într-o singură generație.

Sursa:   textul publicat sub titlul ” 25 de mesaje de baza – 1000 de cuvinte care vor schimba Lumea” Neale Donald Walsch Conversații cu Dumnezeu cropped-golden-rays.jpg, la 16 decembrie 2012, in http://www.theglobalconversation.com/blog/?p=3174

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

Un gând despre „1000 de cuvinte”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s