Boala

Noi, oamenii, apărem ca entităţi materiale, din carne şi sînge, dar suntem atomi !. Energie pură !. Ştiinţa a dovedit acest lucru. Cu cît privim mai atent atomul, observăm particulele, iar la nivel şi mai fin, particulele dispar în nişte încrengături energetice ordonate, care vibrează la nivele foarte înalte [quarci – nota mea]. Dacă te gîndeşti la hrană, din această perspectivă, ceea ce introduci în sistemul tău afectează starea de vibraţie. Unele alimente ridică nivelul energetic, altele îl scad. Adevărul este foarte simplu. Boala este rezultatul scăderii vibraţiei energetice. Cînd energia scade sub un anumit nivel, forţele naturale ale naturii îşi asumă sarcina de a dezintegra corpul nostru. Atunci cînd un om moare, celulele corpului îşi pierd imediat vibraţia şi, chimic, devin foarte acide. Această stare acidă este semnalul pentru microbi, viruşi, bacterii şi ciuperci că este momentul să se apuce să descompună aceste ţesuturi. În universul fizic, acesasta este treaba lor. Întorc corpul înapoi în pămînt.
Atunci cînd energia din trup scade din cauza hranei pe care o consumăm, suntem predispuşi la boală. Priviţi ce se întîmplă: cînd mănînci, hrana este metabolizată şi lasă în trup un fel de cenuşă. Această cenuşă poate avea natură acidă sau alcalină, depinde de hrană. Dacă este alcalină, va fi uşor extrasă din corp, cu puţină energie. Dacă este acidă, este foarte greu ca sistemul circulator şi sistemul limfatic să o elimine şi rămîne în organe şi ţesuturi ca materie solidă – forme cristalizate de joasă vibraţie, care crează blocaje sau disfuncţii la nivelul celulelor. Cu cît mai multe produse secundare acide se adună, cu atît mai acide vor deveni ţesuturile în sine şi un microb sau un virus care tocmai trece pe acolo îşi va spune: „Iată un ţesut pe care trebuie să îl descopmpun”.
Noi, oamenii, suntem într-o stare energetică alcalină, adică înaltă, sau acidă, în care microbii există în noi sau vin din afară şi încep să ne descopună. Boala este literalmente o putrezire specifică unei părţi din corpul nostru, din cauza microbilor pe care noi înşine i-am atras, dîndu-le semnalul că suntem morţi.
Mîncarea hotăreşte aproape în întregime starea în care ne aflăm. În general, alimentele care lasă resturi acide în corp sunt grele, prea prelucrate, prea sintetizate şi dulci: carnea de tot felul, pîinea, patiseria, alcoolul, cafeaua, fructele zaharisite. Alimentele alcaline

image

sunt verzi, proaspete şi vii: zarzavaturile şi sucurile lor, legumele, fructele, cum ar fi avocado, roşiile, grapefruit, lamîi,etc.
James Redfield – Secretul SHAMBALEI

Radu Drăgan

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

4 gânduri despre „Boala”

 1. Dacă ne dorim (un prim pas) să fim sănătoși cu adevărat, deja este o porție de sănătate, urmează apoi să mâncăm cât mai sănătos, căci:
  Un organism sănătos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav o inchisoare (Francis Bacon)
  Prima bogație este sănătatea (Ralph Waldo Emerson).
  Toate cele bune !

  Apreciază

  1. Putem mânca o tonă de mâncare sănăroasă dacă sufletul nostru e plin de ură și răutate.Minte, trup ,suflet trebuie să vibreze la unison . Ele sunt interconectate.Sunt un tot unitar ,un singur element dacă este în suferință le trage și pe celelalte după el.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Într-o abordare realistă aș fi de acord cu dumneavoastra ,dar eu consider că sufletul ar trebui să fie cel care ne dictează alegerile.Și vă mai întreb , ați văzut călugar tibetan gras ? Prana nu îngrașă , numai hrana îngrașă .
    Cântăriți-vă după o oră de meditație și veți înțelege ceea ce spun.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s