Sahasrara sau chakra coroanei

Sahasrara – “deschiderea sfanta” in sanscrita, este proiectata in dreptul fontanelei, la aproximativ 10-15 cm deasupra crestetului capului. Traditia hindusa o reprezinta simbolic drept un lotus cu 1000 de petale, motiv pentru care adesea este denumita chakra “coroana”. Ca atare este deschiderea spre infinit a fiintei, accesul catre starea suprema de existenta, catre eternitate. Astrologia esoterica ii asociaza influenta planetei Neptun.

“Coroana” coordoneaza toti ceilalti centri energetici, este seful tuturor chakrelor si meridianelor. De aceea, culoarea asociata Sahasrarei este un alb lucios, cu irizatii argintii si aurii, reprezentata adesea pe un fond violet sau in toate culorile spectrului. Atitudinile si trairile corelate cu centrul crestetului sunt demnitatea, tamaduirea si respectul de sine.

Glanda endocrina asociata este epifiza sau glanda pineala iar medicina traditionala hindusa ii asociaza integrator intregul sistem nervos central.

Coroana este sediul puterii spirituale din planurile existentiale accesibile fiintei umane, de unde provine constientul pur. Sahasrara este centrul unde se contopesc puterea celesta a spiritului cu puterea telurica a pamantului, in procesul de trezire a energiei primordiale Kundalini, manifestarea Duhului Sfant in fiinta umana. Trezirea lui Kundalini este sinonima cu iluminarea, respectiv dobandirea harului divin. Astfel, persoanele care au atins aceasta stare, se bucura de intelegerea deplina a propriei lor existente, asa ca sunt eliberati de nevoia de a se reintrupa intr-un corp fizic – “avatar”. In schimb, daca o doresc, au libertatea de a reveni in lumea fizica pentru a ajuta omenirea in evolutia ei.

Deschiderea centrului din crestet ii permite Omului sa-si perceapa distinct propria sa spiritualitate, eliberat de orice ritualuri sau dogme. Trezirea desavarsita a chakrei Sahasrara deschide si accesul individului la cele trei chakre superioare – cea alba, cea neagra si cea purpurie, prezumtive relee de comunicare cu starile superioare ale existentei.

Progresele cercetarilor din domeniul biofotonicii vin sa confirme ceea ce sistemele de gandire au afirmat dintotdeauna: noi suntem fiinte de lumina intrupate intr-un corp fizic, pentru a vietui in lumea “densa”. Traim cufundati in lumina, ne hranim cu lumina, functionam si evoluam cu ajutorul luminii, ba chiar murim prin dizolvarea in lumina. Traim intr-un mediu intretinut de lumina naturala a Soarelui, cu un spectru larg, de la infrarosu pana la ultraviolet, de care avem nevoie si de care suntem dependenti, asa cum este ea in mod natural. Lumina soarelui ne regleaza ritmul circadian, prin intermediul complexului format din hipofiza, epifiza si hipotalamus. De aceea, traditia hindusa, dar si cea egipteana si mai mult sau mai putin explicit si alte sisteme denumesc acest complex “cel de-al treilea ochi” sau “Ochiul lui Shiva”, respectiv “ochiul soacrei”.

Structurile asociate chakrei Sahasrara sunt corpul spiritual si campul Energiei Universaleevent_194766152 79569f8dc7cb96f10aeddeb7f87e9fc1, prin dizolvarea energiei Qi si contopirea sa cu Sursa Unica din care a derivat. Chakra “coroana” nu are element asociat, intrucat reflecta informatia abstracta, pura. Centrul din crestetul capului nu are simt asociat, ci cunoasterea directa, prin revelatie. Sahasrara nu are mantra, pentru ca ii corespunde sunetul primordial al tacerii absolute

Sursa: Energetica Viului

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s