Magia -nu se vede dar se simte.

Din ce în ce mai multe experimente se fac acum pentru a descoperi puterile gândirii, influenţarea obiectelor sau fiinţelor umane, acţiunea la distanţă, aflarea de informaţii secrete. Există persoane care se exersează pentru a influenţa prin gândire atleţii care participă la competiţii sportive şi astfel să-i facă să câştige pe unii şi să-i facă să piardă pe alţii. Fără să vorbim de cei care se ocupă să impregneze obiecte cu influenţe nocive pentru a le trimite, sub aparenţa cadourilor, unor demnitari sau înalte personalităţi în scopul de a le dăuna şi a slăbi ţara lor. Toate aceste cercetări care se fac asupra puterii gândului, pentru a o utiliza într-un scop distructiv, sunt la fel de periculoase ca şi cercetările asupra armei atomice şi, din punct de vedere moral, ele sunt încă şi mai de condamnat. Omul nu are dreptul de a se servi de acest factor divin, gândirea, pentru a face rău. Aceasta este magie neagră, iar cei ce o practică trebuie să ştie că mai repede sau mai târziu vor fi pedepsiţi.

Nu este nimic rău în sine a vrea să cunoşti puterile gândului. Dar şi aici există, din nefericire, tot felul de oameni care vor să utilizeze aceste cunoştinţe în sensul în care le convine. Întotdeauna natura inferioară este cea care se manifestă în om pentru a-l împinge să profite de toate mijloacele care-i cad în mână. Iată de ce atâtea civilizaţii au dispărut până acum, şi a noastră de asemenea va dispărea, dacă aspectul moral, dragostea, bunătatea nu vor fi biruitoare. Când lăsăm intelectul să domine, cum el nu are prin el însuşi nici o moralitate, el nu se preocupă decât de a pune noi mijloace ştiinţifice şi tehnice la dispoziţia omului, fără să se întrebe cum le va folosi. Şi este de asemenea pentru ştiinţele oculte. Pentru că nu trebuie să credem că, dacă oamenii sunt atraşi de ştiinţele oculte, este pentru că ei au aspiraţii mistice sau un elan spre spiritualitate. Deloc. Ei pot fi chiar cei mai mari materialişti. Dar, deoarece s-au convins că pot găsi aici mijlocul de a-şi satisface ambiţiile lor, să obţină succese, îşi spun: “De ce nu? Să încercăm, vom vedea cum va fi”, şi încearcă.

Oamenii au dorinţe, nevoi… acestea nu lipsesc! Ceea ce le lipsesc, sunt calităţile de inteligenţă, răbdare, perseverenţă, pentru a obţine ceea ce îşi doresc. Ei caută mereu să ajungă cât mai repede folosind mijloacele cele mai uşoare. Şi când li se propune magia, ei cred că ea le poate aduce succese rapide şi sunt gata să se avânte în orice experienţă.

Priviţi câţi editori, de câţiva ani încoace, s-au apucat să publice lucrări de ocultism! Unele dintre aceste cărţi conţin reţete înspăimântătoare, mergând până la a indică cum să faci un pact cu diavolul. Ceea ce este foarte grav şi poate nu o ştiţi, este că există mulţi oameni, mai mulţi decât vă imaginaţi, care se interesează de aceste practici. Şi cei mai puternici reuşesc! De ce? Pentru că pasiunile lor, ambiţiile lor, invidia şi încăpăţânarea pe care o depun pentru îndeplinirea acestora, serveşte drept hrană, momeală spiritelor infernului; ei reuşesc astfel să le atragă, să comunice cu ele, şi aproape să le dea viaţă.

Oamenii nu îşi dau seama de pericolul pe care îl prezintă practicarea magiei negre. Ce responsabilitate există pentru autorii şi editorii acestor cărţi! Cum ei nu se gândesc decât cum să câştige bani, ei se păzesc să explice în detaliu cititorilor toate pericolele care decurg din aplicarea reţetelor lor, nu le pasă că alţii îşi vor pierde sufletul din cauza lor. Ei pun la dispoziţia unor oameni care nu au învăţat încă să-şi stăpânească impulsurile lor instinctive mijloace de satisfacere a tuturor ambiţiilor… Cum putem să credem că aceşti oameni vor rezista? Unii doresc să obţină dragostea unui bărbat sau a unei femei, sau să se răzbune pe un duşman, sau să-şi satisfacă ambiţia sau lăcomia de bani, şi cum aceste dorinţe sunt mai puternice decât gândirea, ei decid să recurgă la magie neagră. Este atât de tentant să vezi toate aceste dorinţe îndeplinite! Câţi oameni, care ştiu că alcoolul sau tutunul le distruge sănătatea, nu pot să învingă nevoia de a bea şi de a fuma! Este la fel cu practicile magice: de ce să pui la dispoziţia unor oameni slabi mijloace care, sub influenţa unei dorinţe sau a unei pasiuni necontrolate, le vor folosi la a pierde pe alţii sau a-i pierde pe ei? Ei da! Pentru că ei atrag entităţi malefice care vor să-i prade, de asemenea, şi pe ei. Numai că, nimeni nu-i previne. Autorii cărţilor de magie neagră ar trebui să ştie că sunt nişte criminali şi că într-o zi justiţia divină îi va pedepsi. Să nu fie miraţi, în ziua aceea. Nu avem dreptul de a atrage oamenii în regiunile infernului, nu avem dreptul să-i antrenăm decât spre Cer.

Câte cazuri se cunosc, în istorie, de oameni care au pierit lamentabil pentru că s-au amestecat în magia neagră! Desigur, se pot obţine şi rezultate, dar trebuie cunoscute pericolele pe care aceasta le reprezintă şi ar trebui să nu se angajeze nimeni pe acest drum, pentru că abisul îi aşteaptă pe vrăjitorii şi magicienii negri. La ce serveşte să ai ambiţii spirituale, dacă nu ai conştiinţa consecinţelor apropiate sau îndepărtate ale actelor tale?

Când oamenii încep să presimtă existenţa lumii invizibile cu fiinţele care o populează şi cînd devin conştienţi de prezenţa facultăţilor psihice din ei, care le permit să acţioneze în această lume, este tentant pentru ei să încerce.

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV– fragment din CARTEA MAGIEI DIVINE

Dar riscul,nu îl pune nimeni în balanță?

Reclamă

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

5 gânduri despre „Magia -nu se vede dar se simte.”

 1. Nu exista magie neagra si magie alba. Exista doar MAGIE. Aceasta exista ca si cutitul. Nu exista cutit de taiat paine si cutit de taiat gatul sau carotida unui om. Depinde cum este folosita magia. Impletirea moralei, a demintatii si onoarei cu inexorabila pedeapsa divina, dovedeste un anume rudimentarism in gandire. Cum se poate asociati Divinitatea pura si perfecta cu orice forma de pedeapsa, care in final inseamna distrugere? Adica, Raul care a distrus Binele va fi la randul sau distrus de Divinitate, pentru refacerea Binelui. Astfel, indiferent de scop, mijlocul este acelas. Infantil rationamentul si tine de aceeasi metoda de inspaimantare si inducere a temerii. Daca ar fi asa, de ce tot asteapta Divinitatea de atatea milioane si milioane de ani ca Raul sa-si faca de cap? Rationamentele de acest fel, sunt mai mult decat rudimentare si nu au nimic in comun cu Spirito-stiinta sau cu Fizica cuantica, cea care leaga materia de spirit. Mai cititi, mai studiati si cazniti-va sa intelegeti.

  Apreciază

  1. Articolul este un citat din Aivanhov-Cartea magiei divine,și pot să spun că nu e în total acceptat de mine.Asa cum spuneți nu există decât doar noțiunea de cuțit dar să nu pierdem din vedere manevrantul.Din punct de vedere pur personal, magia Divină este manifestată în permanență începând din infinitatea universului până la nivel subatomic,iar actul magic suprem îl consider nașterea.Omul se naste cu o anumită vârstă astrală și cu un singur bagaj propriu ,iar acela este dreptul de a alege.În alegeri omul își folosește orgoliu .Aceeași componentă o folosește și în practicarea magiei .Magia Divină este cea pe care omul o utilizează ca să-și pună in practică acțiunile și să-și atingă scopurile . Răul și binele sunt noțiuni create și alimentate de fiinta umană ,create prin comparația efectelor unei cauze și alimentate cu alegerea unor acțiuni care produc efecte. Divinitatea lasă viața să curgă , noi prin alegerile noastre încercăm să dilatăm sau să comprimăm timpul prin etalonarea la niște dorințe care de cele mai multe ori nu sunt ale noastre.Iar despre cărti? Există cărți care au fost scrise de persoane acordate la baza de date a universului , și au redat informația în stare pură ,dar marea majoritatea scrierilor sunt impregnate cu note personale care alterează informația . Fiecare om care citește o carte simte și trăiește ceva diferit față de un altul care citește aceeași carte.Chiar nouă ni se întâmplă să percepem informații diferit recitind o carte .Cartea e aceeași cel care o citește e diferit.În final nu cunoștințele schimbă omul ci înțelegerea acestor cunoștințe și apicarea a ceea ce ai înțeles în cotidian. Părerea mea este ca o singură carte de căpătâi are fiecare om în existența iar aceea o scrie singur cu însemnări care îi reflectă îndeplinirea misiunii personale,binele și raul care l-a manifestat în existență sunt componentele lui interioare din care se va reconstrui . Cu considerație R.D.

   Apreciază

 2. Intre „timp” cu siguranta ca si maestrul Aivanhov a „aflat”,ca si altii, ca asa-numitele „entitati malefice” sunt creatia mintii omenesti care traieste in dualitatea care se foloseste binomul bine-rau, neagra-alba, etc. Ca asa-zisa pedeapsa este ceea ce isi asuma spiritul respectiv sa traiasca, sa experimenteze pe acest nivel de constiinta sau pe altele.
  Totodata sa nu omitem faptul ca Maestrul isi adapta cu siguranta discursul maselor majoritare de oameni care experimentau si experimenteaza aceasta realitate duala. Nu celor care au o vedere mai larga..

  Apreciază

 3. Imi poate spune si mie ce inseamna prietena mea era treaza state in pat langa mine si a doua zii a spus surori ei ca a vazut un barbat cu un cutit sub patutu nepotului

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s