Omul se crede singur……

„Omul se crede singur, dar în realitate este legat cu milioane de alte fiinte. El intra în contact cu ele prin gândurile si sentimentele sale. Daca aceste gânduri si sentimente sunt bune, nobile, luminoase, ele influenteaza favorabil fiintele care sunt dedesubtul lui, dar în acelasi timp declanseaza o miscare în regnurile superioare si energii divine încep sa se reverse asupra lui.

Întelepciunea, lumina, dragostea îngerilor, a arhanghelilor, a divinitatilor curg prin intermediul Initiatilor si a marilor Maestri si ating pe oamenii capabili sa le primeasca; dar ele nu se opresc aici, trec prin oameni pentru a ajunge la animale, vegetale si minerale. Apoi, datorita unui alt curent, aceasta forta se ridica din mineral pâna la regnurile superioare si în felul acesta are loc o circulatie extraordinara în univers. Cel care este legat în acest lant viu al creaturilor este patruns de bucuria, pacea si lumina pe care fiintele superioare le poarta în ele. Este deci periculos sa ramâi independent, separat, izolat pentru ca te privezi de posibilitatea de a beneficia de acesti curenti benefici. Si atunci de unde veti primi inspiratia si fortele necesare pentru viata de fiecare zi? „Le vom gasi în noi însine…” veti spune voi. Da, pentru o luna, pentru un an poate, dar în scurt timp rezervele voastre se vor epuiza. Daca din orgoliu si dorinta de independenta va veti taia legatura care va uneste cu fiintele superioare, va veti pierde puterea. Chiar daca ati început proiecte vaste, în curând nu va va mai ramâne nimic pentru ca este imposibil sa realizezi ceva maret daca nu esti legat în lantul viu al creaturilor. Este ca si când un bec electric si-ar imagina ca el este cel care lumineaza fara sa se gândeasca la centrala care-i trimite curentul al carei simplu conductor este.

În realitate, fie ca o cerem, fie ca nu, noi suntem legati, bransati, dar trebuie de fiecare data sa stabilim în mod constient aceasta legatura cu fiintele superioare pentru ca în noi sa circule un curent viu. Cel care refuza sau neglijeaza sa creeze aceasta legatura pierde mai devreme sau mai târziu lumina, forta si tot ceea ce mai are. Omul poate fi puternic, poate face miracole, dar nu trebuie sa uite ca nu este decât un conductor de energii venite de sus. El trebuie sa-si spuna: „Întelepciunea divina este cea care actioneaza în mine… lumea divina este cea care se manifesta prin mine…”, caci altfel va pierde tot.”

Omraam Mikhael Aivanhov

Reclamă

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

3 gânduri despre „Omul se crede singur……”

 1. NAMASTE DRAGĂ RADU ! DACĂ OMUL AR CONŞTIENTIZA FIECARE NERV CARE REACŢIONEAZĂ LA STIMULI,FIECARE BĂTAIE A INIMII SALE,PROCESELE INTIME METABOLICE CE Î-L ANIMĂ ŞI-I DAU PUTEREA DE A FI,NU AR MAI AVEA TIMP DE A-ŞI EFECTUA TREBURILE ZILNICE ÎN ANGRENAJUL ŞI VÎLTOAREA VIEŢII.ARE GRIJĂ SUBCONŞTIENTUL CUM SĂ ORDONEZE PRIN ECHILIBRU TOATĂ ACEASTĂ ÎNCĂ NECUNOSCUTĂ UZINĂ-TRUPUL OMULUI. CU CÎT ÎNCERCĂM DE A NE TĂIA ENERGIA ATAŞAMENTELOR ÎNCEPÎND ASTFEL ARUNCAREA DIN COCOAŞĂ A BAGAJELOR KARMICE,RENUNŢÎND ÎN DEPLINĂ CONŞTIINŢĂ CĂ MULTE DINTRE LEGĂTURILE NOASTRE SENTIMENTALE MAI MULT NE ÎNGENUNCHIAZĂ,TĂIEM CU IERTARE ŞI DEFINITIVĂ ELIBERARE UN TRECUT SAU CEVA PREZENT ÎN CARE CONTRIBUŢIA NOASTRĂ NU A FOST NEAPĂRAT NECESARĂ AŞA CUM A VRUT EGO-ul PERSONAL SĂ O IMPUNĂ.DE ACEEA SE AFIRMĂ ŞI PE BUNĂ DREPTATE CĂ ESTE GREU SĂ IMPUI CUIVA O ALTĂ MANIERĂ ŞI POSIBILITATE DE A-I SCHIMBA UNGHIUL DE CONVINGERI DAR ADEVĂRATA LUPTĂ E CEA PERSONALĂ,DE ACEEA A JUDECA E UN SACRILEGIU. MAI ALES CÎND CREZÎND CĂ AJUŢI,DE FAPT FACI MAI MULT RĂU.NU O POŢI FACE PÎNĂ NU TE-AI CURĂŢAT PE TINE ÎNSUŢI CĂ DOAR AŞA ŞTIIND TU PRIN CE EXPERIENŢE DUREROASE AI TRECUT SĂ-I FI CU ADEVĂRAT TOIAG CELUI DE LÎNGĂ TINE.ŞI ,DA,AI DREPTATE CÎND AFIRMI CĂ MULŢI SEMENI ÎN ÎNCERCAREA TIMIDĂ DE A-ŞI DEPĂŞI ACTUALA CONDIŢIE,SE CRED SINGURI ÎN EFORTUL PE CARE NU L-AU MAI FĂCUT PÎNĂ ACUM. DEŞI PRIMESC ÎNCURAJĂRI ŞI SINCRONICITĂŢILE FUNCŢIONEAZĂ,NU AU ÎNCREDERE ÎN EI-RAŢIONEAZĂ MULT URMÎND SĂ LE FIE IMPUSE REGULI ŞI CONDIŢII SABOTARDE SAU MAI EXACT SINGURI SĂ SAPE GROAPA CA APOI TOT SINGURI SĂ O ASTUPE.

  Apreciază

  1. George dragă,nu poți să ajuți pe nimeni, poți doar să le oferi alternativele tale sau cele preluate de la alții ,în speranța că ei și le vor personaliza. Iar ,da vis-a-vis de singurătatea omului, sunt singuri doar dacă sunt deconectați de la sursă ,dacă sunt conectați la divinitate ,relația între cei singuri dar conectați se face prin acel catalizator universal care e Divinitatea ,Dumnezeu,Universul sau cum se numește în credința fiecăruia.
   NU AR MAI AVEA TIMP DE A-ŞI EFECTUA TREBURILE ZILNICE ÎN ANGRENAJUL ŞI VÎLTOAREA VIEŢII ,este o noțiune relativă ,iluminarea are ca prim efect o atemporalizare a existenței, intrarea in stare de curgere existențială, modifică timpul individului acordând cu pulsul universal toate structurile lui, nemaiputând afirma că nu are timp.
   Noi creem timpul prin atitudinea noastră,chiar dacă el există ca noțiune,nu e același pentru toți .

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s