Gelozie și invidie ………

Gelozia înseamnă a trăi în comparație și în competiție.

Cineva este mai mare decât tine, cineva este mai mic decât tine.

Ești întotdeauna undeva pe o treaptă de mijloc a scării.

Poate că scara este în cerc, deoarece nimeni nu găsește sfârșitul scării.

Toată lumea este blocată undeva la mijloc, lumea ta este la mijloc când ești gelos. Cineva este deasupra ta iar asta îți lovește orgoliu. Iar tu te lupți cu orice mijloc posibil , indiferent dacă rănești sau nu rănești pe cineva. Succesul îți dovedește ai dreptate , eșecul îți dovedește că te înșeli. Tot ceea ce contează este succesul, cu orice mijloc.

Dar niciodată nu ajungi la sfârșitul scării.

Și oricine este pe lângă tine nu are decât o curiozitate , el vrea să știe dacă ai reușit sau nu ai reușit . Dacă tu ai reușit ,este gelos pe tine ,dacă nu ai reușit este gelos pe el pentru că nu a reușit. Oricum el va fi gelos.

Iar tu ,oricât de sus ajungi pe această scară a vieții ,tu vei constata că mai ai pe cineva deasupra ,care să îți întrețină gelozia.

Iar atunci te întrebi dacă nu se poate pur și simplu sări în vârful scării ?

Nu, nu poți sări. Societatea este foarte vicleană, foarte inteligentă.

Ea a lustruit , rafinat metodele sale de peste mii de ani.

De ce nu poți să sari de pe scara evolutivă?

Pentru că cineva este sub tine și asta îi dă orgoliului tău o satisfacție imensă.

Există milioane de oameni care trăiesc doar pentru a acumula bani și nu știu de orice altceva care ar putea exista în viața lor.

Apoi, există oameni care sunt agățați pe scară pentru toată viața lor doar pentru pentru un post mai mare. Ei ar urca pe scara, nu știu unde vor ajunge și pentru ce , doar ar urca.

În cazul în care sunt trași în jos de pe scara sunt foarte furioși – în cazul în care merg în sus sunt fericiți , unii pentru că ei au reușit ,unii pentru că nu au reușit alții.

Asta e ceea ce ei numesc supraviețuirea celui mai adaptat . Deci, să fie mai egoist, să fie mai ambițios, să fie mai agresiv, iau mai multa energie de la ceilalți de pe scară, astfel încât să poată forța drumul printre alți concurenți.

Aceasta este așa-zisa societate civilizată .

Reclamă

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

2 gânduri despre „Gelozie și invidie ………”

  1. UN DOCUMENTAR CARE PE LANGA PROBLEMELE RIDICATE,,ARATA CA SOLUTIILE LA ACESTE PROBLEME SUNT DEMULT GASITE,DOAR CA CEI AFLATI LA BUTOANE-NU VOR MUSCHII LOR SA LE FACA CUNOSCUTE DE TEAMA CA-SI PIERD CIOLANU;PREFERA SA TRAGA PUMNI IN GURA CELUI CARE ARE TUPEUL SA LE ARATE CU DEGETUL,CA EXISTA;

    Apreciază

  2. ..vine un timp cand lucrurile incep sa nu mai semene intre ele si ce insemna ieri viata ta sa nu mai incapa in azi . Cand toate incrancenarile vietii nu mai valoreaza nimic . Cand intelegi forta ce ti-a daruit viata , cand incepi sa pricepi ca dumnezeirea nu sta in doi banuti si cateva milogeli si nici nu este doar ‘acolo’ sau doar ‘aici’ . Cand nu mai contrazici , nu te mai compari si nu mai intri in nici o competitie din simplul motiv ca ai inceput sa traiesti viul . Multumesc . O seara frumoasa ..

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s