A minți ……..

Va voi dezvalui cele mai comune sapte motive pentru care oamenii mint.

Unii oameni vad minciuna ca o parte componenta a vietii de zi cu zi, in timp ce altii vad minciuna ca pe un pacat. Indiferent care este punctul tau de vedere, minciuna este ceva ce aparent toata lumea o face din cand in cand. De ce mint oamenii?

7.Pentru a evita umilinta

Oamenii mint de multe ori pentru a evita o eventuala umilinta. Din pacate, acestia nu se gandesc ca de fapt minciuna este partea in care se umilesc.

6.Pentru a evita pedeapsa

Multe persoane evita sa spuna adevarul pentru a scapa de pedeapsa. Mama: „Tu ai scris pe peretele asta?”. Copilul: „Nu am scris eu, ci papusa”. Aceasta este o incercare a celor mici de a evita o pedeapsa.

5.Urmarirea propriului interes

Unii oameni mint doar pentru a-si urmari propriul interes. Daca te simti vinovata ca folosesti acest timp de minciune, nu te ingrijora. Majoritatea dintre noi o facem, nu e nimic in neregula cu tine.

4.Pentru a fi placuti

Sa recunoastem, exista si persoane care mint doar din dorinta de a fi acceptati sau placuti. Ganditi-va la scoala generala sau liceu. Stiti cati baieti au mintit in legatura cu virginitatea lor doar pentru a fi cool in fata prietenilor? Foarte multi.

3.Sa evite responsabilitatile

Un caz foarte intalnit este mintitul pentru a evita responsabilitatea in legatura cu o intamplare. Daca acesti oameni ar spune adevarul, intr-o situatie provocata de ei, vor fi nevoiti sa o indrepte. In schimb, acestia prefera sa dea vina pe altcineva, atata timp cat le merge.

2.Nu vor sa raneasca pe altii

Unele minciuni sunt spuse pentru a evita ranirea sentimentelor unei alte persoane. Un exemplu simplu, ar fi sa spui cuiva „Ce bine iti sta azi parul”, cand de fapt tu nu crezi asta. Adesea aceste minciuni sunt numite „minciuni albe” si sunt considerate acceptabile. Totusi, in unele cazuri, este mai dureros pentru persoana pe care vrei sa o protejezi sa fie mintita, decat sa afle adevarul.

1.Le este frica sa spuna adevarul

Exista si cazul oamenilor carora le este frica sa spuna adevarul. Nu conteaza cat de mult ar vrea, din diferite cauze, nu pot face nimic in aceasta privinta.

Unii oameni de stiinta spun ca cei care spun minciuni sunt tentati sa isi atinga fata sau gatul involuntar atunci cand vorbesc. Expresia fetei nu se potriveste cu ceea ce spun, si zambetul este fortat.

Questin Crips spunea „Minciuna este temelia bunelor maniere”, incearca sa eviti sa spui minciuni si atunci nu va trebui sa te fortezi sa tii minte prea multe detalii.

sursa elle.ro

Reclamă

Publicat de

Radu Dragan

Dumnezeu e întotdeauna în noi, trebuie doar să îl lăsăm să se manifeste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s